Jak zrobić pyszne sushi?

Sushi to jedno z najpopularniejszych dań w naszej kuchni narodowej. Jest spożywany w wielu gospodarstwach domowych, szczególnie w kontekście sushi baru Familia Nipponata. Zanim jednak pójdziemy do restauracji sushi, musimy pamiętać o jego przygotowaniu. To najbardziej skomplikowane z dań, dlatego postaramy się udzielić informacji, jak je przygotować. Zapraszamy na bloga!

Przygotowanie mięsa

Przede wszystkim musisz przygotować zapas. Używa się do tego specjalnego płynu – nazywa się to pastą rybną. Musi mieć kolor i nie może być mętny. Jeśli w naszym sushi barze Familia Nipponata nie będzie płynu do seltzera, będziemy musieli użyć dużo bulionu rybnego. Rosół możemy też przygotować wcześniej i samodzielnie przygotować w niewielkiej ilości.

Przygotowanie sushi

Przygotowując się do sushi, musimy zastąpić pastę rybną świeżą rybą. Powinien być przygotowywany na tej samej zasadzie, co dawniej przyrządza się sushi. Nie możesz użyć tej samej ryby więcej niż jeden raz do przygotowania. Jeśli chcemy zasmakować działania preparatu, musimy spróbować raz.

Uszczelnianie i podawanie

Czekamy na uszycie mięsa i sosu. Następnie posypuje się solą i pozostawia do wyschnięcia. Jeśli chcemy podawać mięso z bułką sushi, musimy najpierw przykryć je przepisem na bułkę. Specjalnie przygotowana rolka sushi doskonale sprawdzi się do podania w sushi barze. Ciasto warto rozwałkować z pomocą zaufanych sushi kucharzy lub zamówić gotowe rolki sushi od producenta dostępnego w danym sklepie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *